055 5337720

Kosten

Omdat verloskundige zorg en kraamzorg in het verplichte basispakket zijn opgenomen betekent het dat je volledig verzekerd bent voor onze zorg. Dit geldt ook voor het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) rond de 20 weken zwangerschap. Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Er geldt een wettelijke eigen bijdrage als je er zelf voor kiest om zonder medische indicatie in het geboortecentrum te bevallen. Afhankelijk van hoe je bent verzekerd wordt dit vanuit een aanvullende verzekering vergoed. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Het kan voorkomen dat voor bepaalde afspraken of onderzoeken in het ziekenhuis een gedeelte of het gehele eigen risico wordt gebruikt. Sommige gemaakte kosten worden mogelijk in zijn geheel niet vergoed door je zorgverzekeraar, hier ontvang je achteraf een nota voor. Wanneer je hierover vragen of onduidelijkheden hebt, verwijzen wij je door naar je eigen zorgverzekering.

Bij sommige verzekeraars kunnen wij rechtstreeks de nota indienen, bij andere verzekeraars kan dit niet. Je ontvangt dan van ons een nota van de geleverde zorg. Deze moet je dan binnen de gestelde termijn betalen en daarna doorsturen naar je verzekeraar. Indien je niet verzekerd bent, zullen wij de kosten voor de verleende zorg met je bespreken.

De combinatietest en NIPT worden niet vergoed voor zwangere vrouwen zonder een medische reden. De kosten van vervolgonderzoek vallen onder het basispakket van de zorgverzekering en zullen dus vergoed worden, maar kunnen ten kosten gaan van het eigen risico. De NIPT wordt vergoed voor alle zwangeren die een verhoogde kans hebben na de combinatietest, of een medische indicatie. Neem voor je persoonlijke situatie contact op met je zorgverzekering, of kijk op de website van het RIVM.

Bij het niet nakomen van een gemaakte afspraak of het niet tijdig afzeggen van een afspraak (binnen 24 uur voor de afspraak) worden kosten in rekening gebracht. Omdat deze kosten niet gedeclareerd kunnen worden bij je zorgverzekeraar moet je deze zelf betalen.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres