055 5337720

Onze zorg

Als verloskundigen begeleiden wij gezonde zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap, de bevalling en tijdens het kraambed. We begeleiden bevallingen thuis en in het ziekenhuis. In Nederland wordt een onderscheid gemaakt in medische zorg. Vrouwen waarbij de zwangerschap voorspoedig verloopt vallen onder zorg van de verloskundige. In geval van complicaties dragen wij de zorg over aan een gynaecoloog.

Kinderwens

Wij kunnen je al helpen als je een kinderwens hebt. Tijdens het kinderwensspreekuur bespreken we je persoonlijke situatie, je gezondheid en dat van je familie. We geven veel informatie over zwanger worden en een goede leefstijl. Ook is er ruim de tijd voor het stellen van vragen.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kom je gemiddeld 12 keer bij ons op controle of je neemt deel aan Centering Pregnancy. Tijdens de controles controleren we de gezondheid van jou en je kindje. We geven je informatie over de zwangerschap, de ontwikkeling van de baby en de bevalling. Daarnaast schenken we aandacht aan je persoonlijke situatie.

Bevalling

We zijn verantwoordelijk voor de medische zorg tijdens de bevalling. Wanneer de bevalling begint komen we bij je langs. Tijdens de bevalling coachen we je en vertellen we wat je kunt verwachten. We luisteren goed naar hoe je je voelt en hoe goed je weëen kunt opvangen. Ook bewaken we voortdurend jouw gezondheid en die van je kindje. Dit doen we door uitwendig onderzoek en het luisteren naar de hartslag van de baby. We beoordelen de voortgang van de bevalling door inwendig onderzoek. Op basis hiervan beoordelen we de situatie en maken we een plan met je, rekening houdend met je wensen en je draagkracht.

Als de bevalling thuis of in het geboortecentrum plaatsvindt worden we ondersteund door een kraamverzorgende. Als je in het ziekenhuis bevalt met een medische indicatie worden wij ondersteund door een verpleegkundige. Wanneer nodig dragen we de zorg over aan de gynaecoloog of verloskundige in ziekenhuis, bijvoorbeeld wanneer je pijnstilling nodig hebt of als er een complicatie optreedt.

Kraambed

In de eerste 7 tot 10 dagen na de geboorte bezoeken wij je thuis om je te controleren en te begeleiden. Wij hebben een belangrijke rol bij het opsporen van eventuele complicaties, lichamelijk of psychisch, bij jou of je kindje. Ook de kraamverzorgende heeft hierin een belangrijke rol. Als zij iets signaleert, bespreekt ze dat met ons. De verloskundige beslist vervolgens hoe er wordt gehandeld. We bespreken hoe je terugkijkt op de bevalling en hoe het ouderschap jullie afgaat. We begeleiden je ook in het geven van (borst)voeding en geven je (samen met de kraamverzorgende) veel praktische tips.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres