055 5337720

Als het anders loopt...

Als het anders loopt...

De meeste zwangerschappen en bevallingen verlopen goed en hebben een gezonde moeder en baby als resultaat. Toch kan het voorkomen dat uw zwangerschap of bevalling anders verloopt dan gehoopt of verwacht. Dan liggen geluk en verdriet heel dicht bij elkaar.

Miskraam

Ongeveer 40% van de bevruchte eicellen komt niet tot innesteling. En na innesteling zal in zo'n 10 % van de gevallen alsnog een miskraam optreden. Hierbij stopt het vruchtje met groeien en stopt het hartje met kloppen. Vaak brengt dit krampen op gang, waardoor het vruchtje en de moederkoek naar buiten komen. Soms is dit echter niet het geval en kunnen vrouwen er voor kiezen om de miskraam op gang te brengen.

Lees verder

Aangeboren afwijkingen

Zo'n 3-4% van de kinderen wordt geboren met een aangeboren afwijking. Dit kan iets kleins en onschuldigs zijn, maar ook grote consequenties hebben, zoals bij een hartafwijking of erfelijke ziekte.

Lees verder

Complicaties bij de bevalling

Bevallen is waarschijnlijk één van de spannendste dingen die je in je leven zult meemaken. Kinderen krijgen is sowieso al levensveranderend, maar ook de onvoorspelbaarheid van wat er precies gebeuren gaat, is voor veel vrouwen een uitdaging.

Lees verder

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres