055 5337720

Anticonceptie

Anticonceptie

Na de bevalling kan anticonceptie weer belangrijk worden. Op enig moment, dat verschilt per vrouw, komt je cyclus weer op gang. Het geven van borstvoeding kan hier invloed op hebben, het duurt dan meestal langer voor je cyclus weer op gang komt. Borstvoeding geven beschermt echter niet tegen een nieuwe zwangerschap. Houd er rekening mee dat je meestal een eisprong hebt voor de menstruatie, je bent dus mogelijk vruchtbaar voordat je de eerste keer weer ongesteld wordt. Na een miskraam kun je na 10 dagen alweer een eisprong hebben.

De keuze voor een vorm van anticonceptie is natuurlijk erg persoonlijk. De verschillende vormen van anticonceptie kan je vinden via www.anticonceptie.nl. Na een miskraam of een bevalling kunnen wij je desgewenst advies geven over anticonceptie. Deze mogelijkheid bestaa ook als je niet bekend bent met onze praktijk maar wel graag informatie zou willen over de verschillende mogelijkheden.

Anticonceptie via de verloskundige

Vanaf januari 2018 zijn Flora en Renate bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven en spiralen te plaatsen. Zij informeren je over de voor- en nadelen van de verschillende anticonceptiemiddelen en helpen je bij je keuze. Ook zijn zij geschoold om de spiraal bij je te plaatsen. Je hoeft hiervoor dus niet meer naar de huisarts of gynaecoloog. Wel zo makkelijk voor jou. Ook als je geen cliënt bij ons bent kun je bij ons terecht voor voorlichting, een recept en het plaatsen van een spiraal of Implanon.
Wil je meer lezen over het plaatsen van een spiraaltje? Neem eens een kijkje op: www.spiraalplaatsen.nl.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres