055 5337720

Wat te regelen

Kraamzorg

Kraamzorg draagt bij aan een goed verloop van je kraambed. De kraamverzorgende is aanwezig bij de bevalling en assisteert ons. Voor kraamzorg moet je je aanmelden bij een kraambureau. Dit moet je voor je 16e zwangerschapsweek doen door contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Een kraambureau bij ons in de regio waar wij veel mee samen werken is Naviva.

Erkenning

Wanneer jij en je partner niet getrouwd zijn en jullie het kindje de achternaam van je partner willen geven moeten jullie dit in de zwangerschap regelen bij de gemeente. Dit hoeft niet als jullie een geregistreerd partnerschap hebben. Ook voor het aanvragen van het ouderlijk gezag kun je bij de gemeente terecht. Zorg ervoor dat je dit regelt voordat het kindje levensvatbaar is. Ons advies is om het voor 28 weken te regelen.
Meer informatie: Rijksoverheid - onderwerp - erkenning-kind

Kinderopvang

Er zijn veel verschillende soorten van kinderopvang mogelijk, zoals een oppas, gastouder of een kinderdagverblijf. Soms zijn er bij een kinderdagverblijf wachtlijsten. Informeer daarom tijdens je zwangerschap hier al naar en laat je vast inschrijven als je snel na de geboorte gebruik wilt maken van het kinderdagverblijf.

Voor de bevalling

Iedere zwangere moet een kraampakket in huis hebben. In dit pakket zitten allerlei artikelen die nodig zijn bij de bevalling en/of gedurende de kraamperiode. Een kraampakket is o.a. verkrijgbaar bij een thuiszorgwinkel, drogisterijen, maar wordt soms ook kosteloos verstrekt door sommige zorgverzekeraars. Informeer daarom eerst bij je zorgverzekeraar. Als je zorgverzekeraar het kraampakket niet vergoedt, kun je het pakket bij ons kopen. De opbrengst van de verkoop van deze pakketten gaat naar een goed doel Midwives4mothers.nl.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres