055 5337720

Zwangerschapscursus

Zwangerschapcursus

Er zijn veel verschillende vormen van zwangerschapsbegeleiding. Hieronder hebben we enkele vormen voor je op een rijtje gezet.

 • MINDFUL ZWANGER & BEVALLEN BIJ VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK DOEVENDANS - VEERKRACHTIG EN VAARDIG IN VERANDERING
  Deze cursus is door onze eigen counsellor, Antoinette Kuiper-van der Meché opgezet. In 12 weken kom je dichter bij jezelf, beleef je bewuster je zwangerschap en werk je goed voorbereid naar je bevalling, de kraamtijd en het ouderschap toe. Je vergroot je vaardigheden en komt in contact met je eigen kracht. Mindfulness en Heartcoherentie vormen de rode draad. Klik hier voor meer informatie:
 • Zwangerschapsyoga; www.yogariekevanlaar.nl, www.spiritofyoga.nl, www.happyyogi.nl
  Zwangerschapsyoga is aangepast aan de mogelijkheden van de zwangere vrouw. Met het groeiende kindje in je buik groeit ook het moederschap en komt er een realisatie dat je leven verandert. De zwangere vrouw maakt met de oefeningen niet alleen haar spieren soepel en sterk, teneinde de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen, maar komt zo ook in contact met het vertrouwen in haar lichaam en haar innerlijke kracht.
 • Online Geboorte Academie www.onlinegeboorteacademie.nl
  Een complete online zwangerschapscursus ontwikkeld door ex-verloskundige Adelina van Gurp. Bestaande uit 34 korte video's over de laatste loodjes, de bevalling en de kraamtijd met zowel borst- als flesvoeding. Heel praktisch en nuchter met de beste tips en tricks vanuit haar vak als verloskundige. Inclusief handige lijstjes voor een goede voorbereiding op de bevalling. Op elk device te bekijken wanneer het jou uitkomt.
 • Eendaagse Geboorte Academie www.eendaagsegeboorteacademie.nl
  Een eendaagse bevalcursus in Apeldoorn gegeven door ex-verloskundige Adelina van Gurp. Heel praktisch en nuchter, geen oefeningen op een matje. Ook heel geschikt voor de partner. Je krijgt gratis toegang tot de Online Geboorte Academie zodat je alles nog eens kunt terugkijken en handige lijstjes erbij kunt pakken op het moment supreme.
 • Cursus 'Samen bevallen'; www.samenbevallen.nl
  De Cursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Binnen de cursus krijg je praktische informatie, word je uitgebreid geïnformeerd en leer je technieken die je bij de bevalling kunt toepassen.
 • Haptonomie of haptotherapie; Gert Klabbers, haptonomie Wei, Haptotherapie Apeldoorn.
  Aandacht voor het contact maken met het kindje staat centraal in bij haptonomische zwangerschapsbelgeleiding. Er wordt een basis gelegd voor een veilige hechting, waarbij ook de vader betrokken wordt. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan het haptonomisch opvangen van de weeën en voorbereiding op de bevalling.
 • Mensendieck of Caesartherapie; www.beterbevallen.nl, www.beweegbeter.nl
  Een praktische zwangerschapscursus Caesar/Mensendieck bereidt je bewust en actief voor op de bevalling en ondersteunt je tijdens je zwangerschap. Door bewust te oefenen versterk je spieren die dat tijdens de zwangerschap nodig hebben en die je gebruikt tijdens je bevalling en leert ze ook ontspannen.
 • Zwangerschapsfitness; Zwangerfit Houwer en Ruijs, www.zwangerfit.com, www.hipfitmam.nl.
  Zwangerfit is een actieve zwangerschapsbegeleiding waarin verantwoord bewegen/trainen centraal staat. Ook ontspanning en theorie vormen een belangrijk onderdeel tijdens de ZwangerFit. Speciaal opgeleide ZwangerFit docenten staan garant voor een optimale training en begeleiding van de zwangere en/of pas bevallen vrouw.
 • Zwangerschapszwemmen; Sprenkelaar, Aquamama Malkander, Zwembad het Kristal
  Zwemmen voor Zwangeren is een groepsles in ondiep warm water begeleid door deskundig personeel dat speciaal voor deze les gekwalificeerd is.
  Warm water in een rustige omgeving nodigt uit tot ontspannen.
 • Hypnobirthing; www.hypnobirthingenmeer.nl, www.hypnobirthinggelderland.nl
  HypnoBirthing is een natuurlijke aanpak voor een veilige, comfortabele geboorte. De theorie en technieken die je leert helpen je het vertouwen in je lichaam en je eigen kracht terug te vinden en te vergroten. Hierdoor kun je de huidige geboortecultuur achter je laten en samen met je baby en partner een mooie ontspannen, comfortabele geboorte ervaren.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres