055 5337720

Je gaat bevallen

Na alle maanden van groeien, voorbereiden en wachten op wat komen gaat, gaat de bevalling beginnen. Een bevalling is voor vele vrouwen één van de meest bijzondere gebeurtenissen in haar leven. Ook als partner is het meemaken van een bevalling heel erg indrukwekkend. Wij zullen je tijdens de zwangerschap hier goed op voorbereiden door het geven van informatie en beantwoorden van vragen. Waardoor begint een bevalling? Hoe begint de bevalling? Wat kan je als partner doen tijdens een bevalling? Wanneer moet je ons bellen?

Voorbereiden op de bevalling

Iedereen bereidt zich op zijn eigen manier voor op de bevalling. De één vindt het fijn om alles met ons door te spreken aan de hand van een geboorteplan, de ander gaat liever eerst naar onze voorlichtingsavond. Er zijn veel verschillende manieren van voorbereiden en we helpen je hier graag bij.

Plaats van je bevalling

Als de zwangerschap goed verloopt mag je zelf bepalen waar je wilt bevallen, thuis of in het geboortecentrum (Gelre Verloskundig Centrum). Als gezonde zwangere is thuis een veilige plaats om te bevallen. Als er complicaties optreden tijdens de thuisbevalling verwijzen we je tijdig door naar de gynaecoloog. Er zal dus geen sprake zijn van onnodig tijdverlies. Een andere mogelijkheid is de ziekenhuis bevalling (ook wel poliklinische bevalling genoemd). In Apeldoorn betekent dit dat je in het Gelre Verloskundig Centrum bevalt. Je huurt dan als het ware een van de bevalkamers in het ziekenhuis, waar wij de bevalling begeleiden. Je bepaalt zelf waar je wilt bevallen, wij hebben geen voorkeur.

Wat moet je in huis halen

Je beslist zelf hoeveel spullen je wilt kopen voordat de baby geboren is. Dat is heel persoonlijk. Veel spullen kun je ook enkele weken na de geboorte kopen, maar voor een bevalling en tijdens de kraamweek zijn enkele spullen onmisbaar. Zorg daarom dat je vanaf 37 weken in ieder geval de basis spullen in huis hebt.

Wanneer bellen

Het is belangrijk dat je tijdens de bevalling en het kraambed weet wanneer je ons moet bellen. Lees nu alvast de bel-instructies door, dan kun je eventuele vragen stellen tijdens je volgende afspraak bij ons.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres