055 5337720

Gelre Verloskundig Centrum

Bevallen in het Gelre Verloskundig Centrum

Wanneer je kiest voor een poliklinische bevalling betekent dit dat je onder onze zorg, in het Gelre Verloskundig Centrum bevalt. Je kunt daar in huiselijke sfeer onder het dak van het ziekenhuis bevallen. Het gevoel van een thuisbevalling ontstaat dankzij de comfortabele sfeer van de verlos- en kraamkamers.

Het centrum heeft vier ruime slaap- annex bevalkamers met een tweepersoonsbed, een zitje om bezoek te ontvangen en een keukentje. In de badkamer is een bad waar je, als je dat wilt, ook je kindje kunt krijgen. Je kunt dit zien als een verplaatste thuisbevalling. Het verschil is dat de kamer waar je bevalt niet thuis is, maar in het geboortecentrum.

Onder onze persoonlijke en deskundige begeleiding kun je 24 uur per dag in het geboortecentrum bevallen. Je kunt al in een vroeg stadium naar het centrum toe, maar je kunt er ook voor kiezen het eerste gedeelte van je bevalling lekker thuis te doen. Het moment waarop je naar het centrum gaat bespreken we altijd samen. Bij aankomst bij het ziekenhuis neem je de 'achteringang'. Dit is de ingang bij de SEH. Neem altijd een rolstoel mee naar het geboortecentrum.

In het centrum zijn wij altijd aanwezig om je te begeleiden. Wanneer we de kamer verlaten hebben we een telefoon op zak waardoor je ons altijd kunt bereiken. Je kunt zelf aangeven in welke houding je het prettig vindt om te bevallen. Daarbij kun je ook gebruik maken van een skippybal of een baarkruk.

Wij worden tijdens de geboorte van je kindje geassisteerd door een kraamverzorgende van de door jou gekozen kraamzorginstelling. Wanneer alles naar wens verloopt, mag je ongeveer 2 à 3 uur na de bevalling met jullie zoon of dochter weer naar huis. Ook bestaat de mogelijkheid om tot 48 uur na de bevalling in het geboortecentrum te blijven. Wij komen dan in het geboortecentrum bij je op kraambezoek en jullie worden daar door een kraamverzorgende verzorgd. LET OP: de mogelijkheid om na je bevalling in het geboortecentrum te verblijven vervalt vanaf 1 oktober 2018, Vanaf dat moment is het geboortecentrum in gebruik als bevalcemtrum en gaat iedereen na de geboorte naar huis.

opendagVKCA (4 van 43).jpg

opendagVKCA (5 van 43).jpg

Indien nodig zijn we binnen enkele minuten op de afdeling Verloskunde van Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn, waar we de zorg kunnen overdragen aan de gynaecoloog. De kosten voor een bevalling in het Gelre Verloskundig Centrum komen overeen met de kosten van een poliklinische bevalling. Deze kosten worden afhankelijk van hoe je verzekerd bent, vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Het is goed om bij je zorgverzekeraar na te vragen of je een eigen bijdrage moet betalen voor het bevallen in het Gelre Verloskundig Centrum.

Rondleiding

Willen jullie een kijkje nemen in het Centrum? Een van de verloskundigen van de Coöperatie Verloskundigen Apeldoorn (praktijken La Vita, Ezra. Lievelle en Doevendans) geeft elke 2e dnsdag van de maand om 18.45 uur een rondleiding! Je kunt route 68 volgen om bij het Verloskundig centrum te komen.

Heb je vragen, stel deze dan tijdens je volgende controle of kijk op www.verloskundigenapeldoorn.nl

Het kan ook zijn dat je om een medische reden met ons in het ziekenhuis moet bevallen. Dan beval je op de verloskamers in het ziekenhuis. Een bevalling in het Gelre Verloskundig Centrum is dan niet mogelijk. De eigen bijdrage voor het bevallen in het ziekenhuis vervalt dan. Omdat je thuis bent als je bevalling begint, heb je alle spullen die bij een thuisbevalling nodig zijn ook nodig als je in het geboortecentrum of klinisch (met medische reden) moet bevallen. Elke 2e dinsdag van de maand is er een informatieavond "Bevallen in Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn" die van 19.30 uur tot 21.30 uur wordt gegeven in het Auditorium, route 24, 1e verdieping. Vragen over de informatieavond? Bel de voorlichtingsverpleegkundige op 055-844 65 22 (dinsdag/vrijdag).

Wat neem je mee?

• Kleertjes voor de baby
• 2 mutsjes voor de baby
• Kleren voor jezelf, voor je partner en toiletartikelen
• Lijstje met telefoonnummers
• Mobiele telefoon + oplader
• Fototoestel en/of camera (met batterijen, of oplader)
• Maxi cosi met voetenzak of omslagdoek
• 1 en 2 euro muntstuk voor een rolstoel
• Je zwangerschapskaart en kraamzorg dossier

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres