055 5337720

Voorbereiding

Iedereen bereidt zich op zijn eigen manier voor op de bevalling. De één vindt het fijn om alles met ons door te spreken aan de hand van een geboorteplan, de ander komt liever eerst naar onze voorlichtingsavond. Er zijn veel verschillende manieren van voorbereiden en we helpen je hier graag bij.

Ga op zoek naar informatie

Hier vind je alvast antwoord op een paar veelgestelde vragen over bevallen. Maar zoek vooral ook zelf naar informatie. Lees een boek over bevallen. Bereid je voor op je bevalling door naar een zwangerschapscursus te gaan. Bezoek onze voorlichtingsavond over de bevalling. Vraag alles wat je wilt weten aan ons. Neem ook je partner mee, zodat jullie allebei weten wat er gaat gebeuren.

Bereid je goed voor

Bereid je voor op de manier die het beste bij je past en stel je vragen. Op een zwangerschapscursus leer je ontspanningsoefeningen. Je oefent alvast met houdingen die tijdens de bevalling van pas kunnen komen, met het 'opvangen' van de verschillende soorten weeën en met ademhalingstechnieken. Dat zorgt er allemaal voor dat je je straks beter kunt ontspannen, je weet wat er kan gebeuren en wat je zelf kunt doen. Dat geeft je meer controle en vertrouwen dat je de bevalling aankunt. Je partner leert wat hij kan doen tijdens de bevalling.
Deze film geeft je meer informatie over de voorbereiding op de bevalling.

Neem genoeg rust

Zorg ervoor dat je uitgerust aan de bevalling begint. Want als je uitgerust bent, kun je beter tegen pijn. Neem op tijd zwangerschapsverlof en probeer alle spullen voor de komst van jullie kindje zo rond de 36 weken in huis te hebben. Doe de laatste weken alles in een rustig tempo. Ga elke middag even liggen.

Bedenk waar je wilt bevallen

Wil je thuis bevallen of in het ziekenhuis? Of nog ergens anders misschien? Bespreek dit met ons. Wij kunnen alle voor- en nadelen met je op een rijtje zetten en samen met jou en je partner kijken wat goed bij je past. Je hoeft niets definitief vast te leggen. Dus als je toch ergens anders wilt bevallen als de weeën eenmaal begonnen zijn, dan kun je altijd nog anders beslissen.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres