055 5337720

Wanneer bellen

Wanneer neem je met ons contact op?

De periode dat je onder onze zorg mag bevallen is van 37 tot 42 weken. Voor en na die tijd zal de bevalling in het ziekenhuis onder zorg van de gynaecoloog plaatsvinden. Je moet ons altijd bellen als je denkt dat je bevalling is begonnen en je nog geen 37 zwanger bent.

Bij weeën

Ga je bevallen van je eerste kindje dan neem je contact op bij regelmatige weeën iedere 3 à 5 minuten gedurende 1 uur lang. Is het 's nachts en kun je de weeën nog prima opvangen, dan kun je wachten tot de weeën sneller komen of je meer moeite hebt om ze op te vangen.

Wanneer je bevalt van een volgend kindje bel je bij regelmatige weeën om de 5 minuten, waarbij je moeite moet doen om ze op te vangen.

Bij het breken van je vliezen

Bij helder vruchtwater (zonder weeën) hoef je ons 's nachts niet te bellen. Je kunt dan rustig afwachten en ons de volgende morgen bellen.

Bij groen of bruin vruchtwater moet je ons altijd direct bellen. We komen dan even bij je kijken. Het is een indicatie om in het ziekenhuis te bevallen.

Probeer wat vocht op te vangen in een schoon potje met deksel. Dan kunnen wij duidelijk zien of het vruchtwater is.

Als de vliezen breken en het hoofdje van de baby niet ingedaald is, is het verstandig te gaan liggen en ons direct te bellen. Als dit bij jou het geval is, bespreken we dit tijdens het spreekuur.

Bij helderrood vaginaal bloedverlies

Het verliezen van de slijmprop is een normaal verschijnsel aan het einde van de zwangerschap. Soms kan dit een eerste teken zijn van de bevalling, vaak betekent het dat je lichaam zich aan het klaarmaken is en duurt het nog een lange tijd voordat de bevalling zich aandient. Het verliezen hiervan kan gepaard gaan met wat bloedverlies, vaak als wat bruine afscheiding. Dit is normaal. Verlies je zichtbaar helder bloed zonder slijm dan moet je contact met ons opnemen.

Bij ongerustheid

Bijvoorbeeld bij het minder voelen bewegen van je kindje.

Patientveiligheidkaart_2_Page_1.png

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres