055 5337720

Wat neem je mee

Het is goed om te zorgen dat je vóór 37 weken, de periode dat je onder onze zorg mag bevallen, een aantal dingen in huis klaar hebt/hebt staan.

Ziekenhuistas

Wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen, of je moet tijdens de bevalling naar het ziekenhuis, zorg dan dat er een tas klaar staat met spullen die je dan nodig hebt. Het geeft rust wanneer deze op tijd klaar staat. Hieronder staat beschreven wat je mee moet nemen:

• Kleertjes voor de baby (trappelpakje of broek en truitje, romper, sokken)
• 2 mutsjes voor de baby
• Kleren voor jezelf, voor je partner en toiletartikelen
• Lijstje met belangrijke telefoonnummers
• Mobiele telefoon + oplader
• Fototoestel en/of camera (met batterijen, of oplader)
• Maxi cosi met voetenzak of omslagdoek
• 1 én 2 euro muntstuk voor een rolstoel
• Je zwangerschapskaart en het kraamzorg dossier

We raden aan om zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen.

Klossen

Je bed moet op klossen staan. De zogenaamde klossen (bedverhogers) zijn nodig omdat zowel wij, alsmede ook je kraamverzorgende, handelingen moet doen terwijl jij op bed ligt. Met een bed op normale hoogte kunnen wij niet goed werken en lopen we een verhoogd risico op rugklachten. Het bed moet een hoogte hebben van 80 à 90 cm. gemeten vanaf de bovenkant van het matras tot de vloer. Het kan zijn dat de standaard klossen niet onder je bed passen, je moet dan zorgen dat je bed op een andere manier de gewenste hoogte bereikt, bijvoorbeeld met kratjes. Ook wanneer je niet thuis gaat bevallen moet je bed omhoog!

Kraampakket

Het kraampakket heb je van je zorgverzekeraar gekregen, of je hebt deze zelf aangeschaft. Deze bevat een heleboel artikelen die tijdens je bevalling en in de kraamweek gebruikt worden.

Tot slot

Het is goed om allebei op de hoogte te zijn waar wat ligt in huis. Bespreek samen waar de ziekenhuistas staat en zet de maxi cosi op een handige plek. Vertel je partner bijvoorbeeld ook waar de hydrofiel luiers en mutsjes voor de baby liggen. Mocht het nodig zijn dan kan je partner deze ook vinden.
Oefen een keer in de zwangerschap hoe de maxi cosi in de auto moet, wanneer je kindje erin ligt is het prettig wanneer je dat al weet.
Zorg dat wij je huis goed kunnen vinden, doe bijvoorbeeld in het donker een buitenlamp aan. Wanneer je wat afgelegen woont, maak dan een routebeschrijving voor ons.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres