055 5337720

Je geeft borstvoeding

Borstvoeding geven is voeden. Je baby, jezelf, de wereld.
Borstvoeding geven is kijken. Naar je baby, naar jezelf, naar de wereld.
Borstvoeding geven is leuk, voor je baby, voor jezelf, voor de wereld.

Een baby wordt geboren met een sterke zoek- en zuigreflex en een grote behoefte aan warmte, voeding en lichaamscontact. Voor hem is borstvoeding de natuurlijkste zaak van de wereld. Omdat jij en je baby over en weer op elkaar zijn aangewezen, leren jullie op een vanzelfsprekende manier snel vertrouwd met elkaar te worden. De borstvoedingshormonen helpen daar een handje bij en bevorderen bij jou het zorggevoel. Ook geven deze hormonen je een ontspannen gevoel tijdens het voeden. Borstvoeding is de beste voeding die er is. Het is gemakkelijk en flexibel: je kunt, als je wilt, je kind overal voeden en troosten. Moedermelk is bovendien altijd op de juiste temperatuur, goedkoop, milieuvriendelijk en direct bij de hand.

Bijzondere eigenschappen van moedermelk

Moedermelk is niet na te maken. Moedermelk bevat niet alleen alle voedingstoffen die een baby nodig heeft, maar ook antistoffen die je baby beschermen tegen ziekten. Bovendien zorgen groeifactoren en enzymen in moedermelk voor een optimale ontwikkeling van zijn nog onrijpe organen. Tijdens de hele borstvoedingsperiode blijven de antistoffen aanwezig. Hoe langer je borstvoeding geeft, hoe meer je kind beschermd is tegen bepaalde ziekten. Ook op latere leeftijd kunnen de effecten nog worden aangetoond

Borstvoeding geven moeten jij en je baby leren. Het is een natuurlijk iets, maar gaat niet vanzelf. De verloskundigen en de kraamzorg zullen je daarom helpen bij het aanleggen en je veel informatie en tips geven. Om de borstvoeding goed op gang te brengen zullen wij er altijd naar streven om de baby binnen een uur na de bevalling aan de borst te leggen.

Als het geven van borstvoeding niet gaat zoals je graag wilt, of je wilt wat meer achtergrond informatie kun je advies aan een lactatiekundige vragen. Melinda is lactatiekundige IBCLC in onze praktijk. Bij lactatiekundige zorg kun je lezen wat onze lactatiekundigen voor je kunnen betekenen.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres