055 5337720

Borstvoeding

Borstvoeding

Moedermelk is gemaakt voor je baby. Voor je baby en voor jezelf heeft het geven van borstvoeding veel voordelen. Borstvoeding is de beste keus, voor je kindje en voor jezelf. Maar belangrijk is ook dat je doet wat voor jou goed en vertrouwd voelt. Wat je ook kiest, wij helpen je samen met de kraamverzorgster op weg.

Borstvoeding is ook investeren. Investeren in tijd en moeite, want borstvoeding moet je leren. Jij als moeder, maar ook de baby. In de kraamweek wordt je hierin door ons en de kraamverzorgster begeleid. Zij is er elke dag om je te helpen met het voeden. Lukt het niet gelijk, geen paniek, je borsten zijn immers voor borstvoeding gemaakt. En ontstaat er toch een probleem, dan gaan we samen op zoek naar een oplossing. Alle begin is moeilijk. Als de voeding eenmaal goed op gang is, dan gaat de rest meestal vanzelf. Investeren in borstvoeding is investeren in de toekomst van je kind.

We raden je aan om je van tevoren goed voor te bereiden. Lees over borstvoeding, hoe werkt het, welke problemen kun je tegen komen, doet het zeer, hoe lang kun je borstvoeding geven, wat zijn de gezondheidseffecten?

Tip: Kom naar één van onze informatieavonden over borstvoeding.

borstvoeding.jpg

Gezondheidseffecten van borstvoeding

Gezondheidseffecten voor jou:

  • zorgt voor een sneller herstel van je baarmoeder en helpt tegen nabloedingen
  • geeft voldoening; er groeit een intense band met je baby. Je baby groeit op jou voeding!
  • het is altijd aanwezig en op de juiste temperatuur
  • verkleint de kans op premenopauzale borst- en eierstokkanker (als je tenminste 3 maanden uitsluitend borstvoeding geeft)
  • zorgt ervoor dat je sneller je oorspronkelijke gewicht bereikt omdat het veel energie verbruikt en je zo je vetreserves opgebruikt

Gezondheidseffecten voor je kindje:

  • zorgt voor een innig contact tussen moeder en baby, een kindje voelt zich heel geborgen aan de borst
  • beschermd tegen infecties zoals middenoor- en hersenvliesontsteking, lucht- en urineweginfecties en darminfecties
  • is licht verteerbaar en op elk moment afgestemd op de behoefte van je baby
  • bevat waardevolle voedings- en afweerstoffen die kinderen nodig hebben voor hun groei, ontwikkeling en gezondheid. Borstvoeding beschermt tegen ziekten

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres