055 5337720

Lactatiekundige zorg

Professionele zorg bij borstvoeding

Een lactatiekundige IBCLC is een professional op het gebied van borstvoeding. Borstvoeding geven lukt meestal vanzelf, maar soms heb je extra hulp nodig. Dat geeft niets, want goede begeleiding werkt.

Al tijdens de zwangerschap kan een lactatiekundige IBCLC je begeleiden. Misschien heb je al eerder borstvoeding gegeven en was dit geen prettige ervaring. Of misschien ben je onzeker of je wel borstvoeding kunt geven. Met onze lactatiekundige IBCLC Melinda kun je dit bespreken en je op die manier goed voorbereiden op wat komen gaat.

Wees niet ongerust wanneer borstvoeding niet loopt zoals je verwachtte. Een lactatiekundige IBCLC biedt hulp en geeft advies als het geven van borstvoeding niet gaat zoals je had verwacht. Of het nou gaat om het aanleggen, kloven, de melkproductie of iets anders. Misschien ben je ongerust of onzeker en vind je het prettig om samen met een lactatiekundige IBCLC een goede start te maken. Vanzelfsprekend is de lactatiekundige IBCLC er ook in bijzondere situaties, wanneer je baby bijvoorbeeld te vroeg geboren is, niet snel genoeg groeit, ziek is of als jij ziek bent. Hoe sneller je moeilijkheden met de juiste adviezen aanpakt, hoe langer jullie samen kunnen genieten.

Alle verloskundigen hebben ook veel affiniteit met borstvoeding. Kortom binnen de praktijk is veel kennis over alles wat er komt kijken bij het geven van borstvoeding. De verloskundigen geven je graag informatie over borstvoeding. Op de praktijk ligt ook een folder klaar.

Heb je meer begeleiding (ook na de 10e dag) kun je ook de hulp van Melinda inschakelen. Zij is als lactatiekundige IBCLC in dienst bij onze praktijk speciaal voor onze cliënten. Zij zal dan een consult in rekening brengen. Telefonische ondersteuning voor cliënten van onze praktijk is gratis. De zorg van een lactatiekundige IBCLC wordt vaak vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Zie voor meer informatie www.nvlborstvoeding.nl

Werkgroep Borstvoeding

In september 1994 is de Werkgroep Borstvoeding regio Apeldoorn gestart. Deze werkgroep is breed samengesteld om een goede vertegenwoordiging van verschillende intra- en extramurale instellingen te krijgen. Melinda is voorzitter van de werkgroep. Vanuit deze werkgroep is er een borstvoedingsrichtlijn ssamengesteld. Deze richtlijn ligt ter inzage bij ons in de praktijk en op alle kraamkamers in Gelre Ziekenhuizen locatie Lukas. Je kunt de richtlijn ook downloaden via de volgende link, Richtlijn borstvoeding 2016

Onze lactatiekundige Melinda is te bereiken op 06 - 21177909 op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur. Bij geen gehoor graag je naam en telefoonnummer inspreken dan belt ze je binnen 24 uur terug.

Je kunt Melinda ook mailen op: lactatiekundige@verloskundige-doevendans.nl.
Telefonische of mail ondersteuning door de lactatiekundige is gratis, aan een huisbezoek zijn kosten verbonden. De kosten bedragen €80,00 per uur. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk uit de aanvullende zorgverzekering. Op de website van de NVL kun je een lijst vinden van verzekeraars die lactatiekundige hulp vergoeden. Op deze website kun je ook de gegevens van andere lactatiekundigen vinden, bij afwezigheid van Melinda.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres