055 5337720

Je wilt kinderen

Wil je graag zwanger worden? Dan ben je van harte welkom op ons kinderwensspreekuur! De laatste jaren wordt steeds meer duidelijk dat de gezondheid en leefstijl van de vrouw veel invloed heeft op de ontwikkeling van de baby. Het kinderwensspreekuur heeft twee doelen: het geven van voorlichting om de kans op een gezond kind te vergroten en het inschatten van de risico's op mogelijke problemen of afwijkingen. Daarnaast zijn er dingen die je kunt doen om je vruchtbaarheid en daarmee de kans op een zwangerschap te vergroten.

Als verloskundigen kunnen wij helpen als jullie een kinderwens hebben. Tijdens een kinderwens consult nemen we een anamnese af. Dit houdt in dat we veel vragen stelen over jullie beide gezondheid, de gezondheid van beide families en jullie leefstijl. Aan de hand van jullie antwoorden doen we, als dat nodig is, bloedonderzoek en geven we een persoonlijk advies.

Als jullie dat willen geven we ook informatie over de mogelijkheden van onderzoek naar aangeboren of erfelijke afwijkingen. Sommige van deze onderzoeken kunnen beter al voor de zwangerschap worden gedaan. Ook je menstruatiecyclus zullen we bespreken om te beoordelen wanneer jij het meest vruchtbaar bent. Aan het einde van de afspraak hebben jullie een duidelijk beeld wat jullie kunnen doen en moeten laten om zo gezond en snel mogelijk zwanger te worden.

Afspraak maken

Je kunt ons bellen voor informatie of om een afspraak te maken. We vragen jou en je partner vóór de afspraak allebei een vragenlijst in te vullen. Neem een printje van de ingevulde vragenlijsten mee naar de afspraak. Deze kun je vinden op de volgende site: www.zwangerwijzer.nl.

Angst voor de bevalling

Een aantoonbare groep zwangere vrouwen (5-10%) heeft bovenmatig last van angst voor de bevalling. Bij vrouwen met angst voor de bevalling komen verschillende complicaties en interventies vaker voor. Wanneer aanstaande moeders angstig zijn tijdens de zwangerschap, kan dit de groei van hun ongeboren kind negatief beïnvloeden. En dit kan ook gevolgen hebben voor de gezondheid van het kind in zijn latere leven. De bestaande angst kan een reden zijn om nooit meer zwanger te willen worden. Voor deze groep vrouwen is ons kinderwensspeekuur ook heel geschikt.

In Apeldoorn loopt het project "Ketenzorg voor zwangeren met angst voor de bevalling". Binnen dit initiatief wordt multidisciplinair (gezamenlijk tussen verschillende beroepsgroepen) overlegd en samengewerkt met verloskundigen, gynaecologen, haptotherapeuten en psychologen. Rebecca neemt al, sinds het begin in 2007, deel aan dit project. Samen streven wij ernaar jouw angst te verminderen en ervoor te zorgen dat je je gehoord en gesteund voelt.
Op deze website kun je meer informatie vinden over dit project www.geboortezorgapeldoorn.nl.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres