055 5337720

Lactatiekundigen

Melinda van de Hesseweg

D&R Fotografie-06-02-2016 Doevedans Portretten_RSP4909.jpg

Ik ben Melinda van de Hesseweg, getrouwd en moeder van 3 grote kinderen. Vanaf 2011 werk ik als lactatiekundige en praktijkassistente bij de praktijk. In 2001 heb ik me als vrijwilliger aangesloten bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN). Daar is mijn kennis over en liefde voor borstvoeding nog verder gegroeid. Enkele jaren heb ik namens de VBN voorlichting over borstvoeding aan zwangeren en zorgverleners gegeven. In 2011 heb ik de opleiding tot lactatiekundige gedaan en van mijn uit zijn krachten gegroeide hobby mijn beroep gemaakt.
Het mooiste aan mijn baan als lactatiekundige vind ik de moed van al die moeders die ik tegenkom. Borstvoeding geven is niet altijd vanzelfsprekend, maar telkens ben ik weer ontroerd als ik zie hoeveel kracht moeders hebben om door te zetten. Als praktijkassistente zie ik zwangeren op verschillende momenten tijdens hun zwangerschap. Het is mooi om te zien hoe zij toeleven naar het (opnieuw) moeder worden.

Rebecca van Gils

D&R Fotografie-06-02-2016 Doevedans Portretten_RSP4223.jpg

Vanaf 1999 werk ik al in deze praktijk. Ik vind het het mooiste beroep wat er bestaat en wilde altijd al verloskundige worden. Sinds 2007 neem ik deel aan de werkgroep voor zwangeren met angst voor de bevalling. Mijn streven is om angst voor de bevalling te reduceren zodat de zwangere en haar partner vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan. Tijdens de bevalling ben ik er om te coachen waar nodig, want ik streef er wel naar de vrouw het gevoel te geven dat ze zelf gebaard heeft en niet verlost is. De vrouw moet vooral ook bevallen in de houding die ze het fijnst vindt, alles promoot ik dan ook van baarschelp tot in bad. Zelf ben ik twee keer thuis in bad bevallen en daar kijk ik erg goed op terug. Vrouwen zijn oersterk en dat laten ze zien tijdens een bevalling. Verder ligt mijn passie echt bij de borstvoeding en als een vrouw mijn advies kan gebruiken ben ik er voor haar! Inmiddels ben ik alweer vijf jaar Lactatiekundige. Het MaMMacafé wat wij hebben georganiseerd vind ik erg leuk en biedt de gelegenheid om met ouders te praten over hoe het gaat.
Tot ziens!

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres