055 5337720

Praktijkassistentes

Wilma Lubbinge

D&R Fotografie-06-02-2016 Doevedans Portretten_RSP4846.jpg

12 jaar geleden heb ik gesolliciteerd als praktijkassistente bij Doevendans. Hiervoor had ik 7 jaar gewerkt als doktersassistente in een huisartsenpraktijk, 3 kinderen gekregen en 10 jaar fulltime gemoederd met alles wat erbij komt. Dit was een vacature die me enorm aansprak. Ik had nu weer zin in een leuke baan met collega’s. En dat is het nog steeds! Elke keer weer ontmoet ik gezellige jonge vrouwen, partners, moeders of gezinnen op de praktijk of aan de telefoon. De vragen, praatjes en adviezen zijn heel verschillend. Waar ik geen antwoord op weet, overleg ik met de verloskundigen. Ik vind het leuk om op deze manier een kleine schakel te zijn in deze mooie praktijk. Meestal zul je me aantreffen op maandag en donderdag. Wie weet tot dan.

Ineke Reimert

DR Fotografie-3382.jpg

Mijn naam is Ineke Reimert. Ik ben getrouwd en heb twee zoons. Ik heb ruim 10 jaar gewerkt als kraamverzorgster. Dit was een leuke, leerzame periode vol met afwisseling, met (toen nog!) 10 dagen in een ander gezin. Een leuk aspect is dat ik nu mensen op de praktijk ontmoet waarbij ik vroeger gekraamd heb. In 1995 heb ik mij laten omscholen tot medisch secretaresse. Ik heb daarna 10 jaar gewerkt in Gelre ziekenhuizen. In 2005 ben ik de opleiding begonnen tot doktersassistente en toen verloskundigenpraktijk Doevendans een doktersassistente zocht, heb ik meteen gesolliciteerd en in 2006 ben ik begonnen als assistente binnen onze praktijk. Terug naar mijn roots dus!
Het werk binnen onze praktijk is heel leuk en vol afwisseling. Je ontmoet mensen in een hele vreugdevolle periode van hun leven en ik probeer bij te dragen om deze periode voor hen zo plezierig mogelijk te lopen verlopen. Belangrijk vind ik dat onze praktijk laagdrempelig is en dat mensen zich thuis voelen bij ons. De praktijk bestaat uit een leuk team van verloskundigen, assistenten, lactatiekundigen en een counsellor die hun uiterste best doen om goede zorg te bieden tijdens de zwangerschap en kraamtijd van onze clienten. Dat ik daar deel van uit mag maken vind ik heel bijzonder.

Melinda van de Hesseweg

D&R Fotografie-06-02-2016 Doevedans Portretten_RSP4909.jpg

Ik ben Melinda van de Hesseweg, getrouwd en moeder van 3 grote kinderen. Vanaf 2011 werk ik als lactatiekundige en praktijkassistente bij de praktijk. In 2001 heb ik me als vrijwilliger aangesloten bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN). Daar is mijn kennis over en liefde voor borstvoeding nog verder gegroeid. Enkele jaren heb ik namens de VBN voorlichting over borstvoeding aan zwangeren en zorgverleners gegeven. In 2011 heb ik de opleiding tot lactatiekundige gedaan en van mijn hobby mijn beroep gemaakt.
Het mooiste aan mijn baan als lactatiekundige vind ik de moed van al die moeders die ik tegenkom. Borstvoeding geven is niet altijd vanzelfsprekend, maar telkens ben ik weer ontroerd als ik zie hoeveel kracht moeders hebben om door te zetten. Als praktijkassistente zie ik zwangeren op verschillende momenten tijdens hun zwangerschap. Het is mooi om te zien hoe zij toeleven naar het (opnieuw) moeder worden.

Naast dit team van assistentes kan het ook zijn dat je Wanda Driessen, Marije Hoeksema of Karla Hoogendoorn aan de telefoon krijgt, of hen in de praktijk ziet. Zij ondersteunen de praktijk de komende periode op het gebied van administratieve taken. Dit kan op de voorgrond zijn, maar zij doen ook veel taken achter de schermen.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres