055 5337720

reizen

Reizen als je zwanger bent

Waar moet ik rekening mee houden als ik naar het buitenland wil?
Voor sommige vakantielanden is het noodzakelijk dat je een inenting haalt. Niet alle inentingen zijn in de zwangerschap toegestaan. Informeer vooraf wat nodig en mogelijk is. Bij de GGD, verloskundige en huisarts kun je navragen welke inentingen wel en niet toegestaan zijn. Verder is het belangrijk de gebruikelijke regels in acht te nemen met betrekking tot drinkwater, hygiëne en voedsel. wanneer je gaat vliegen heb je een vliegverklaring nodig, deze kun je bij de assistente ophalen. Realiseer je ook dat de medische zorg in het buitenland anders is. Bel bij vragen en problemen in het buitenland ook eerst naar je eigen verloskundige.
Meer weten;
www.lcr.nl
www.rivm.nl
www.gezondopreis.nl

Mag ik tijdens mijn zwangerschap reizen naar de tropen?
Reizen naar de tropen is in de zwangerschap niet zonder risico. Er liggen allerlei infectieziekten op de loer waartegen westerlingen geen afweer hebben opgebouwd. Doordat zwangere vrouwen een verminderde afweer hebben zijn ze hier nog slechter tegen bestand. Hoge koorts en diarree geeft voor moeder en kind extra risico. Daarom is het belangrijk bij de plaatselijke GG&GD goed te informeren over het land van bestemming en af te wegen of je werkelijk wilt gaan. Vrouwen die emigreren of vanwege andere dringende redenen naar de tropen gaan, hebben natuurlijk geen keus. Zij vertrekken hoe dan ook en kunnen maar beter maatregelen treffen om hun verblijf zo veilig mogelijk te laten verlopen.
Lees hier ook de informatie over het zika virus op onze site.

Mag ik door de Security Scans en/of Bodyscan op het vliegveld?
De Security Scan mag niet verward worden met de Bodyscan die door de Douane op de luchthaven bij de zogenaamde 100 % controles wordt gebruikt. De Bodyscan maakt, in tegenstelling tot de Security Scan, gebruik van röntgenstralen die door de huid gaan om ingeslikte goederen te traceren. De hoeveelheid straling zou erg laag zijn, maar er bestaan wisselende meningen over de veiligheid voor zwangere vrouwen. Het liefst vermijden dus! De Security Scan werkt met ongevaarlijke millimetergolven die weerkaatsen op de huid en het lichaam niet binnengaan. De Security Scan detecteert voorwerpen op het lichaam. Zwangere vrouwen kunnen zich dus door de Securityscan laten controleren.
Het kan nooit kwaad te melden dat je zwanger bent als je bij de douane staat! Het kan zijn dat je gefouilleerd wordt, in plaats van door de scan te gaan.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres