055 5337720

sauna

De eerste 12 weken
In de eerste drie maanden van je zwangerschap kun je beter niet naar de sauna gaan, ook niet als je het gewend bent. Je kind ontwikkelt zich in de eerste twaalf weken en de hoge temperaturen kunnen zorgen voor aangeboren afwijkingen bij je baby. Ben je helemaal niet gewend om naar een sauna te gaan? Sla een bezoekje tijdens je zwangerschap dan ook af. Je lichaam is op dit moment niet gewend aan de temperatuurschommelingen.

Na de eerste 12 weken
Als je gezond bent, geen verhoogde bloeddruk en een normale zwangerschap hebt, kun je gewoon naar de sauna gaan.
Een gezonde zwangere, zonder verhoogde bloeddruk en die voor haar zwangerschap de sauna gewend is, kan rustig naar de sauna gaan. Maar zoals voor meer dingen in de zwangerschap geldt ook hier dat "te" nooit goed is. Op het einde van de zwangerschap (laatste 4 à 6 weken) is enige voorzichtigheid geboden bij het nemen van een dompelbad. Bij diverse onderzoeken is gebleken dat in de saunacabine, als de hartslag van de moeder versnelt, ook de hartslag van het kindje versnelt. Maar dat is niets verontrustends. Dat gebeurt ook bij fietsen, traplopen en sporten.
De sauna ontspant en dat komt zowel moeder als kind ten goede.

Meld bij sauna of kuuroord altijd even dat je zwanger bent, zeker wanneer je naast de saunaronde ook andere behandelingen wilt afspreken. Er zijn voldoende lekkere, ontspannende behandelingen die je kunt plannen. Sommige sauna’s en kuuroorden bieden complete zwangerschapsarrangementen aan.

Na je bevalling kun je weer naar de sauna als je niet meer vloeit.

Door gebruik te maken van onze website gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.

Sluiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Doevendans nieuwsbrief!

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres